Crkva u Ukrajini se istrebljuje — Putin

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2023, 09:43

Crkva u Ukrajini se istrebljuje — Putin

 
Istrebljenje crkve u Ukrajini je zbog vekovnih odnosa katoličke i pravoslavne crkve, izjavio je novinarima ruski predsednik Vladimir Putin.
„Oni [Ukrajina] takođe uništavaju crkvu. To je, znate, siguran znak onoga što se dešava vekovima. I to ima veze sa odnosom katoličke crkve i pravoslavne crkve", izjavio je predsednik. Kako je TASS ranije preneo, takozvani pomesni sabor raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine odobrio je odluku o prelasku na novi kalendar, koji, između ostalog, predviđa prenošenje proslave Božića na 25. decembar. Starešina crkve Epifanije (Dumenko) izjavio je da će se proslava Vaskrsa poklopiti sa datumom ovog praznika po julijanskom kalendaru.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.