Češka više ne priznaje Janukoviča

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka više ne priznaje Janukoviča

Prag -- Češka ne priznaje više legitimitet Viktora Janukoviča kao predsednika Ukrajine, saopštio je šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek.

"Ono što se u Ukrajini desilo jeste gaženje elementarnih principa. Češka ne priznaje Viktora Janukoviča kao legitimnog predstavnika Ukrajine i potpuno razume zašto ga je parlament smenio", kazao je Zaoralek češkim novinarima tokom leta za Kijev.

Zaoralek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zajedno sa svojim kolegama iz Višegradske grupe, šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, mađarske diplomatije Janoš Martonjijem i predstavnikom poljskog Ministarstva inostranih poslova sutra počinje razgovore sa predstavnicima novoformirane prelazne vlade u Ukrajini.

"Kažamo glasno da priznajemo legitimitet ukrajinskog parlamenta i ozbiljno prihvatamo njegove odluke", kazao je Zaoralek i dodao da će se verovatno ministri inostranih poslova V4 u misiji koja je tesno koordinirana sa Briselom umesto u Donjeck kako je planirano, sutra uputiti na Krim.

"Stalo nam je do teritorijalne celovitosti Ukrajine, a Krim je sada najrizičnije mesto. Još pre poletanja samo o tome razgovarao sa Miroslavom Lajčakom. U Donjecku je mir, a u Simferopolju je stanje burno", kazao je Zaoralek.

Češki ministar dovezao je inače danas u Kijev lekare koji avionom češke vlade prebacuju u Prag Ukrajince teško povređene tokom demonstracija u Kijevu koji će se lečiti u Češkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Češka ne priznaje više legitimitet Janukoviča

Izvor: Blic, 27.Feb.2014

Češka ne priznaje više legitimitet Viktora Janukoviča kao predsednika Ukrajine, saopštio je večeras šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek. Viktor Janukovič..- Ono što se u Ukrajini desilo jeste gaženje elementarnih principa. Češka ne priznaje Viktora Janukoviča kao legitimnog predstavnika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.