Češka dobija od Nemačke 15 tenkova Leopard 2A4

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 16:45

Češka dobija od Nemačke 15 tenkova Leopard 2A4

Češka će od Nemačke dobiti 15 tenkova Leopard 2A4, a svoje tenkove iz sovjetske ere isporučuje Ukrajini od početka sukoba u toj zemlji u februaru ove godine, saopštilo je danas češko Ministarstvo odbrane.

„Nemačka je već duže naš ključni ekonomski partner, ali ne u domenu odbrane i to želimo da promenimo, ne samo u pogledu tenkova, već u bilateralnoj saradnji uopšte“, izjavila je češka ministarka odbrane Jana Černočova, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Prag će takođe započeti pregovore sa Nemačkom o nabavci još 50 modernijih tenkova Leopard 2A7+ u narednim godinama.

"Verujem da će naša vojska zahvaljujući tome biti jača, a država bezbednija“, navela je Černočova, prenosi britanska agencija.

Češka vojska ima 30 modernizovanih tenkova T-72M4CZ i još nekoliko desetina koji nisu modernizovani.

Ova zemlja je već poslala u Ukrajinu neke od svojih nemodernizovanih tenkova, kao i artiljerijsko oružje, borbena vozila, protivvazdušnu opremu i višecevne bacače raketa, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.