Centralna banka Ukrajine očekuje da će žitni koridor biti zatvoren do kraja rata

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 19:38

Centralna banka Ukrajine očekuje da će žitni koridor biti zatvoren do kraja rata

Ukrajinska centralna banka saopštila je danas da očekuje da će crnomorski žitni koridor ostati zatvoren do kraja rata Rusije protiv Ukrajine.

Zamenik guvernera Sergij Nikolajčuk rekao je da je najnovija osnovna ekonomska prognoza centralne banke sačinjena na osnovu očekivanja da će koridor, uspostavljen uz posredovanje UN, iz koga se Rusija povukla prošle sedmice, ostati zatvoren, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao na konferenciji za novinare, nakon što je Ukrajina objavila prvo smanjenje kamatne stope od juna prošle godine, da će rute za alternativni izvoz preko centralne Evrope biti ključne za sektor ukrajinskog žita.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin danas je najavio da će neke zemlje besplatno dobiti žito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.