Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bžežinski predložio svoje rešenje „problema sa Krimom”

Američki politikolog Zbignjev Bžežinski je izjavio da se Krim može podeliti između Ukrajinaca, Krimskih Tatara i Rusa, ističući da „poluostrvo nikada nije bilo ukrajinsko”.
Bivši savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost je podsetio da je Nikita Hruščov predao poluostrvo pod kontrolu Ukrajine za vreme SSSR-a, a takođe je istakao da su Rusi i ruske oružane snage uvek bili odlučujući faktor na Krimu, prenosi „Vzglяd”.
Pritom Ukrajina, prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << rečima, takođe ima „svoje elemente” na Krimu.
„I postoji još treći element na koji smo zaboravili, ali koji je veoma važan, to su Krimski Tatari. Oni su važan lokalni element”, rekao je Bžeženski, istakavši da je kompromis moguć.
„Ne radi se o potpunoj predaji Krima Ukrajini, takođe ne može biti reči ni o povratku Krima Rusiji. Mislim da je vremenom moguće postići određeno političko rešenje, prema kojem će Krima biti vraćen na osnovu priznanja i uzimanja u obzir ove tri elementa”, smatra politikolog.
Ali sada je nerealno ostvariti ovaj scenario, smatra Bžežinski, ali je u budućnosti to jedino moguće.
Rusija uopšte ne smatra da postoji neki problem oko Krima. Ministar spoljnih poslova Rusiej Sergej Lavrov je izjavio da „Krim nije problem, Krim je teritorija Ruske Federacije”.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bžežinski ima svoj plan za Krim

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2017, 12:13

Američki politikolog Zbignjev Bžežinski je izjavio da se Krim može podeliti između Ukrajinaca, krimskih Tatara i Rusa, naglasivši da poluostrvo "nikad nije bilo ukrajinsko"...Bivši savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost podsetio je kako je Nikita Hruščov predao poluostrvo Ukrajini...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.