Burna prošlost Srbina koji je stradao u Bahmutu; Oglasila se bivša žena, hapsili ga i Rusi

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 22:11

Burna prošlost Srbina koji je stradao u Bahmutu; Oglasila se bivša žena, hapsili ga i Rusi

Srpski dobrovoljac Uroš P., koji je poginuo u Bahmutu u Ukrajini kao plaćenik grupe Vagner, imao je burnu karijeru na ratištu, prenose mediji.

Kako se prenosi, on je bio nestao u novembru 2018. kada su ga otcepljene proruske vlasti pozvale na razgovor. Ovu informaciju otkrila je njegova supruga, Ruskinja Elena B., od koje se kasnije razveo.

Elena B. je kazala da je vojna policija u gradu Lugansku pozvala Uroša na razgovor 24. novembra 2018. dok se borio za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proruske snage u toj oblasti.

Ona je optužila vlasti da su ga držali bez jasnog razloga. - Pozvan je na "razgovor".

Nakon toga je prekinuta svaka veza sa njim - rekla je za BIRN putem ruske onlajn društvene mreže VK. Uroš je poslednji put ažurirao status na Fejsbuku u septembru 2018. godine.

Elena B. je rekla da je otišao da se bori u oblasti Luganska 2014. godine i pridružio se Sedmoj brigadi.

Podsetimo, Uroš P. se nalazio na teritoriji Ukrajine koja je pod kontrolom ruskih snaga od marta 2015. godine, a tamo se i oženio i zasnovao porodicu.

Sa Elenom B. je dobio dete, ali taj brak je okončan razvodom.

Ne zna se kada je tačno poginuo, a priča se aktualizovala kada se šef Vagnera Jevgeniji Prigožin sa svojim sledbenicima povukao u Belorusiju i kada mu deo plaćenika Vagnera potpisuje ugovore s Ministarstvom odbrane Rusije, čemu su se mnogi iz te skupine donedavno protivili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.