Burkhalter o Ukrajini: Nisam optimista

Izvor: Akter, 08.Sep.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burkhalter o Ukrajini: Nisam optimista

Šef švajcarske diplomatije i predsedavajući OEBS Didije Burkhalter rekao je danas da nije optimista po pitanju primirja u Ukrajini

On je ocenio da nije dovoljno imati samo prestanak oružanih borbi, već da obe strane moraju da se zalažu za političko rešenje.

“Uopšte nisam optimista. I nisam bio optimista od samog početka. Različite strane moraju stvarno da se zalažu za napredak, a samo primirje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nije dovoljno”, rekao je Burkhalter u odgovoru na novinarsko pitanje, prenela je agencija Rojters.

Kijev i proruski pobunjenici na jugoistoku Ukrajine potpisali su u petak u Minsku Protokol o prekidu vatre, ali je primirje više puta prekršeno tokom proteklog vikenda u Donjecku i Marijupolju gde je poginula jedna osoba.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Burkhalter o UKR: Nisam optimista

Izvor: B92, 08.Sep.2014

Šef švajcarske diplomatije i predsedavajući OEBS Didije Burkhalter rekao je danas da nije optimista po pitanju primirja u Ukrajini...On ocenjuje da nije dovoljno imati samo prestanak oružanih borbi, već da obe strane moraju da se zalažu za političko rešenje...Uopšte nisam optimista. I nisam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.