Bugarskom ministru odbrane će rakete za Ukrajinu doći glave

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 23:47

Bugarskom ministru odbrane će rakete za Ukrajinu "doći glave"

Bugarski socijalisti zatražili su ostavku ministra odbrane Todora Tagareva zbog odluke da isporuči Ukrajini rakete za sistem S-300.

Nakon što je danas parlamentarna komisija za odbranu većinom glasova podržala predlog da se Kijevu pošalju "neispravne rakete S-300", Tagarev je rekao da takva isporuka neće oslabiti borbene sposobnosti Bugarske. To je izazvalo burnu reakciju opozicije.

"Jedino što možete da uradite je da dođete u ovu salu nakon što ste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvo podneli ostavku. Opasni ste za nacionalnu bezbednost Bugarske. Šta govori više o vama od činjenice da posežete za poslednjim protivvazduhoplovnim raketnim sistemima u Bugarskoj? Jeste li ministar odbrane Bugarske ili Ukrajine?", upitao je poslanik iz stranke BSP Borislav Gucanov.

Negodovanje je izrazio i Nikolaj Drenčev iz stranke "Preporod". "Tu ideju su vam dali u Ministarstvu odbrane, odnosno ministar odbrane neke druge zemlje, a ne Bugarske.

I odmah ste izvršili nalog (strane) ambasade", rekao je poslanik. Ranije je saopšteno da je bugarski parlament usvojio predlog zakona o slanju neispravnih raketa za S-300 Ukrajini.

Autori predloga su ukazali da Bugarska nije u stanju da popravi neispravne rakete S-300, za razliku od Kijeva. Rakete se šalju besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.