Brod potonuo posle sudara blizu Indonezije

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod potonuo posle sudara blizu Indonezije

Šest Filipinaca, članova posade, nestali su kada je potonuo njihov teretni brod posle sudara sa tankerom blizu Indonezije, javili su indonežanski zvaničnici. Šest članova posade je spaseno.
Zvaničnik u luci "Batam" Gadžah Roseno rekao je da se danski teretni brod "Torko Klaud" kasno sinoć sudario sa hemijskim tankerom "Stolt Komitment" oko 13 kilometara od indonežanskog ostrva Batam, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Roseno je rekao da je teretni brod imao 12 članova posade iz Ukrajine i sa Filipina i da njim upravlja kompanija "Torko Šiping", sa sedištem u Kopenhagenu.
Rekao je da je u sudaru sa tankerom probijena velika rupa na teretnjaku ispod nivoa vode, zbog čega je potonuo.
Preživeli su odvedeni u bolnicu u Singapuru. Indonežanski spasioci tragaju i dalje za šest nestalih članova posade, a uzrok nesreće se ispituje.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.