Britanski noževi za ukrajinske tenkove VIDEO

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 00:42

Britanski "noževi" za ukrajinske tenkove VIDEO

Ukrajina aktivno traži rešenja za navigaciju po ruskim minskim poljima.

Nedavno su na raznim Telegram kanalima objavljene fotografije tenkova sovjetske proizvodnje opremljenih noževim za otklanjanje mina britanske proizvodnje.

Nalik plugovima širine staze (TVMP) koji je razvio "Pearson Engineering" iz Velike Britanije, kopači mina su sada debitovali na ukrajinskim tenkovima T-72M1.

Pre toga, "Pearson Engineering" je obezbedio ovakve kopače na hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za indijsku vojsku koji se montiraju na njihovim tenkovima T-72M1, T-90S i Arjun MK1, kao i za neka zapadna oklopna vozila.

Sada se čini da Ujedinjeno Kraljevstvo isporučuje ove uređaje za čišćenje mina ukrajinskim vojnim snagama, sa verovatnim ciljem da se poveća kapacitet ukrajinskih oklopnih vozila kako bi se bezbedno savladala minska polja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.