Britanski ministar negirao: Neće biti britanskih trupa

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 14:52

Britanski ministar negirao: "Neće biti britanskih trupa"

Britanski sekretar za odbranu Džejms Hepi rekao je da u slučaju bilo kakvog sukoba sa Rusijom u Ukrajini neće biti britanskih trupa.

Hepi je za Skaj njuz rekao da je uveren da je Rusija postavila artiljerijske i raketne sisteme koji bi joj omogućili da izvede iznenadni napad na Ukrajinu.

On je rekao da su britanski vojnici godinama učestvovali u misiji obuke u Ukrajini i da su za to vreme obučili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljade Ukrajinaca.

"Obezbedili smo neke sisteme protivtenkovskog odbrambenog naoružanja, a neki od naših instruktora su krenuli napred da pomognu u obuci ukrajinskih vojnika o ovim sistemima naoružanja. Međutim, ako dođe do sukoba sa Rusijom, u Ukrajini neće biti britanskih trupa“, rekao je Hepi.

Ističući da je Rusija u fazi kada bi mogla iznenada da napadne Ukrajinu, Hepi je rekao da svi britanski građani treba hitno da napuste Ukrajinu i da ne čekaju vojne evakuacije poput onih koje smo videli u Avganistanu ovog leta.

Najavljujući da će i britanske trupe ovog vikenda napustiti Ukrajinu, Hepi je rekao da nijedan britanski vojnik neće učestvovati u mogućim sukobima u Ukrajini.

Britanska ambasadorka u Kijevu Melinda Simons takođe je na Tviteru rekla da britanska ambasada nastavlja da obavlja svoje osnovne aktivnosti.

"Ostajem u Kijevu i nastavljam da radim sa glavnim timom“, rekla je Simons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.