Britanija: G7 potpuno da obustavi uvoz ruskog gasa i nafte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 21:34

Britanija: G7 potpuno da obustavi uvoz ruskog gasa i nafte

Zbog invazije Rusije na Ukrajinu Velika Britanija nastoji da u potpunosti isključi Rusiju iz sistema SWIFT i da obustavi korišćenje ruske nafte i gasa u zemaljama članicama G7, izjavila je ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras.

"Moramo da udvostručimo naše sankcije. To uključuje potpunu zabranu SWIFT, kao i da zemlje članice G7 prekinu da koriste ruski gas i naftu", rekla je Tras na današnjoj konferenciji za novinare u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Može li svet bez ruskog gasa i nafte?

Izvor: Radio 021, 10.Mar.2022, 15:15

SAD, Velika Britanija i EU najavile su da će ograničiti uvoz ruske nafte kao jednu od brojnih sankcija koje su uvedene zbog agresije Rusije na Ukrajinu. Može li svet bez ruske nafte?

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.