Izvor: RTS, 12.Dec.2022, 06:54

Zelenski: Kraj neprijateljstva ako Rusija povuče svoje snage do Božića; EU bez dogovora o novom paketu sankcija

Rat u Ukrajini – 292. dan. Volodimir Zelenski kaže da je u Odesi delimično obnovljeno snabdevanje strujom. Vatikan želi da bude mesto pregovora Moskve i Kijeva. Ukrajinski MSP saopštio da je i ambasada u Atini primila "krvavi paket". G7: Nastavljamo da jačamo vojne kapacitete Ukrajine, sledi jači pritisak na Rusiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sve termo i hidroelektrane u Ukrajini su oštećene posle osam talasa ruskih raketnih napada, saopštio je premijer Ukrajine Denis Šmigal.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je u svom nedeljnom blogu važnost evropske podrške Ukrajini, političke, ekonomske i vojne, ali je upozorio da je Evropska unija, snabdevajući Ukrajinu oružjem, iscrpla svoje vojne zalihe.
"Sada moramo bolje da trošimo na odbranu i više sarađujemo da bismo podržali Ukrajinu, odgovorili na hitne potrebe i pripremili se za budućnost", poručio je Borelj.
Sa druge strane, zamenik ruskog Bezbednosnog saveta Dmitrij Medvedev rekao je da Rusija pojačava proizvodnju "najmoćnijih" oružja, baziranih na novim principima, kako bi se suprotstavila zapadnim zemljama koje podržavaju Kijev.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija mora da ima jasno postavljenu granicu sigurnosti, jer će morati da živi u uslovima konfrontacije.
Turske pomorske vlasti saopštile su da su četiri tankera, sa oko 475.000 tona nafte, obezbedila neophodna osiguravajuća dokumenta u skladu sa propisima i da će danas proći kroz Bosforski moreuz.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Obnova uništenih energetskih objekata trajaće godinama; Šolc: Moguć nastavak ekonomske saradnje s Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022

Rat u Ukrajini – 292. dan. Sve elektrane u zemlji su oštećene posle osam talasa ruskih raketnih napada, saopštio je Kijev. Šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao je da je Evropa iscrpela vojne zalihe snabdevajući Ukrajinu. Moskva poručila da pojačava proizvodnju "najmoćnijeg" oružja...Sve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.