Izvor: Blic, 26.Apr.2023, 00:46

Brazilski predsednik kritikovao rusku invaziju na Ukrajinu: "U ovom 'ludom ratu' niko ne govori o miru"

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva danas je kritikovao rusku invaziju na Ukrajinu, ali je dodao da u tom ''ludom ratu'' niko ne govori o miru. On je tokom zvanične posete Španiji naveo da je njegova zemlja posvećena pronalaženju mirovne formule za okončanje sukoba, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lula pozvao na formiranje 'grupe za mir' za posredovanje u pregovorima Ukrajine i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2023

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva pozvao je na uspostavljanje mirovne grupe, koja bi posredovala u pregovorima između Rusije i Ukrajine, uz obrazloženje da se o bilo čemu može razgovarati kada nacije sednu da razgovaraju o miru. Ima mnogo stvari o kojima treba razgovarati - Krim, druge...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.