Borelj: Kad se rat završi...

Izvor: B92, 13.Jun.2022, 10:32

Borelj: Kad se rat završi...

Brisel, Pariz -- Evropa će morati da koegzistira sa Rusijom nakon završetka sukoba u Ukrajini, tako da se moraju uložiti svi napori da se održi dijalog sa Moskvom, kaže Borelj.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj je za današnje izdanje francuskog "Žurnala di dimanš" rekao da će "Rusija nastaviti da postoji i važno je da jasno definišemo kako nameravamo da živimo sa njom".

"Biće veoma teško, ali moramo da komuniciramo sa Rusima. Neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastaviti razgovore sa Moskvom", rekao je Borelj, prenosi agencija RIA Novosti.

On je ukazao i na važnost otvorenih komunikacionih kanala sa Rusijom, podsećajući na putovanja austrijskog kancelara Karla Nehamera u Moskvu u aprilu, kao i predsednika Afričke unije Makija Sala u Soči početkom juna.

Borelj je naveo da se dva predstavnika generalnog sekretara UN nalaze u Rusiji, pokušavajući da reše pitanje sa izvozom ukrajinskog žita

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borelj: Kad se završi rat, moraćemo da komuniciramo sa Rusima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2022

Evropa će morati da koegzistira sa Rusijom nakon završetka sukoba u Ukrajini, tako da se moraju uložiti svi napori da se održi dijalog sa Moskvom, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj za današnje izdanje francuskog "Žurnala di dimanš"..."Rusija će nastaviti da postoji i važno je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.