Izvor: Piplmetar.rs, 29.Jul.2023, 10:30

Blinken: SAD misle da Rusija nastoji da se snabde oružjem u Severnoj Koreji

Beta/AFPdanas 09:11

Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW
Državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao je danas da SAD misle da je ruski ministar odbrane otišao u Severnu Koreju da obezbedi isporuke oružja potrebnog za invaziju u Ukrajini.
Posle retke posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Pjongjangu, Blinken je rekao da Rusija obilazi svoje saveznike da se snabde oružjem.
„Jako sumnjam da je otišao tamo na odmor“, rekao je Blinken australijskim novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> „Vidimo da Rusija očajnički traži podršku, oružje, svuda gde može da ih nađe, da bi nastavila svoju agresiju na Ukrajinu“, dodao je Blinken.
On je rekao da to čine sa Severnom Korejom, sa Iranom koji je dao Rusiji brojne dronove koje ona koristi za uništavanje civilne infrastrukture i ubijanje civila u Ukrajini.
Šojgu se tokom posete Severnoj Koreji sreo sa vođom te zemlje Kim Džong Unom, i sa njim imao prijateljski razgovor, prema navodima severnokorejskih državnih medija.
Rusija, koja je istorijski saveznik Severne Koreje, jedna je od retkih zemalja sa kojima Pjongjang ima prijateljske odnose.
Šojgu je predvodio rusku delegaciju koja je prošle nedelje boravila u Severnoj Koreji, na svečanostima povodom 70. godišnjice završetka Korejskog rata.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.