Izvor: Luftika.rs, 12.Mar.2022, 19:36

Bivši ukrajinski predsednik: ‘Ne verujte Putinu, on je luda osoba’

Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko je nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina „ratnim zločincem“ i rekao je da ukrajinske snage neće odustati jer se sada procenje da su ruske trupe na 25 kilometara od Kijeva.
– Molim vas, ne verujte Putinu, nemojte verovati Rusiji. Mislim da je Putin ratni zločinac… On je luda osoba – rekao je Porošenko za CNN dok je bio stacioniran sa ukrajinskim snagama u glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << gradu.
– Ali imamo sve manje municije i ne odustajemo. Ne opraštamo Putinu ovakve stvari i apsolutno sam uveren da ćemo se boriti u svakoj kući, svakoj ulici i svakom kvartu u Kijevu, u Harkovu… u svim gradovima će biti pakao za ruske vojnike i na kraju će biti pakao za samog Putina – rekao je on za CNN.
– On potcenjuje jedinstvo Ukrajine i ne može da uništi i razbije – dodao je Porošenko.
On je istakao i da je Ukrajini potrebno više vojnih zaliha sa Zapada.
– Spremni smo da se borimo ali nam vaši vojnici nisu potrebni. Ali nam je potrebno sve ostalo: vojni avioni, protivtenkovske i protivvadušne rakete, od ishrane do municije, sve – rekao je bivši predsednik Ukrajine.
Porošenko je takođe nazvao propagandom lažne, opovrgnute tvrdnje Kremlja o biološkom oružju u Ukrajini.
Izvor: Nova.rs
Lice mu posivilo, morfijum dobijao direktno u kičmu: Kako je pre 18 godina otrovan Juščenko

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Porošenko nazvao Putina ratnim zločincem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2022

Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko nazvao je predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina "ratnim zločincem" i izjavio da će Ukrajina nastaviti da se bori...Porošenko je rekao da ukrajinske snage neće odustati, a da se procenjuje da su ruske trupe udaljene oko 25 milja (oko 40 kilometara)...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.