Bivši američki obaveštajac: Poraz Ukrajine je neizbežan

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 22:31

Bivši američki obaveštajac: Poraz Ukrajine je neizbežan

Ukrajinska vojska će početi da gubi kontrolu nad situacijom duž celog fronta kao što je slučaj u Harkovskoj oblasti.

Ovo je napisao u članku za Sputnjik bivši američki obaveštajac Skot Riter.

"Proređivanje ukrajinskih odbrambenih linija pružilo je ruskim snagama nove mogućnosti. To je rezultiralo velikim uspesima u području Kupjanska. Oružane snage Ukrajine će nastaviti da slabe kako budu trpele gubitke, a u njihovoj odbrani će se pojavljivati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praznine koje ruska vojska može iskoristiti za proboj", predviđa stručnjak.

Kako dodaje, Kijev je poslao strateške rezerve na južni pravac kako bi nastavio sa kontraofanzivom, ali nove jedinice već trpe velike neuspehe.

Time oni samo potvrđuju da je poraz Ukrajine – neizbežan, zaključuje Riter. Oružane snage Ukrajine su 4. juna pokrenule aktivna dejstva u južnodonjeckom, artjomovskom i prvenstveno Zaporoškom pravcu.

U borbe su poslali brigade koje je obučio NATO i koje su naoružane zapadnom vojnom tehnikom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. jula saopštio da protivnik nema rezultata u borbama, te da su zapadni pokrovitelji očigledno razočarani tokom operacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.