Bivši ambasador koji je radio u Srbiji hitno podneo ostavku; Rekao je...

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 11:22

Bivši ambasador koji je radio u Srbiji hitno podneo ostavku; Rekao je...

Iskusni holandski diplomata, koji je pre manje od tri sedmice zadužen za promociju holandskog angažmana u Ukrajini, podneo je iznenada ostavku.

Razlog ostavke je njegova ranija izjava o Ukrajincima.

Holandsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Ron van Dartel dati ostavku bez odlaganja, odnosno da ona stupa na snagu odmah.

Ministarka spoljne trgovine Holandije Liesje Šrajnemaher poručila je da poštuje njegovu odluku i prihvata ostavku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Holandski RTL piše da je Van Dartel, bivši holandski ambasador u Srbiji, Poljskoj i Rusiji, autoru jedne knjige, rekao: “Ukrajinci su takođe Rusi. To ne smemo zaboraviti. To je realnost.”

Ministarstvo je ipak saopštilo da su Van Dartelovi komentari izneseni pre njegovog imenovanja ranije ovog meseca, ali su objavljeni tek nakon što je preuzeo svoju novu dužnost.

Van Dartel je "shvatio da više ne može verodostojno da funkcioniše uz date izjave i stoga je odlučio odmah da podnese ostavku", navelo je ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.