Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem gruzijskom predsjedniku oduzeto državljanstvo

Gruzijski predsjednik Georgi Margelašvili potpisao je dekret o oduzimanju državljanstva svom prethodniku Mihailu Sakašviliju.

Dekret je potpisan u skladu sa Zakonom o državljanstvu Gruzije, pošto je Sakašvili primio državljanstvo druge zemlje, odnosno Ukrajine.

Sakašvili je bio predsjednik Gruzije u dva mandata od januara 2004. godine do novembra 2013. godine.

Od maja ove godine je  guverner Odese.

Njegova stranka, Ujedinjeni nacionalni pokret osudio je odluku, ističući kako je donesena da bi ga se onemogućilo da sudjeluje u parlamentranim izborima iduće godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Gruzija oduzela državljanstvo bivšem predsedniku Mihailu Sakašviliju

Izvor: Blic, 04.Dec.2015

Gruzijski predsednik Georgi Margelašvili potpisao je dekret o oduzimanju državljanstva bivšem šefu države Mihailu Sakašviliju, saopštila je danas predsednička kancelarija u Tbilisiju...Dekret je potpisan u skladu sa Zakonom o državljanstvu Gruzije, pošto je Sakašvili primio državljanstvo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.