Bild am zontag: Sastanak Šreder-Putin o ratu u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2022, 00:56

Bild am zontag: Sastanak Šreder-Putin o ratu u Ukrajini

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder sastao se u četvrtak uveče na nekoliko sati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u pokušaju da se okonča rat u Ukrajini, objavio nemački nedeljnik ''Bild am zontag'', ne navodeći da li je tokom tog susreta postignut bilo kakav pomak.

Pozivajući se na izvor koja ima detaljan uvid u Šrederove aktivnosti, nemački nedeljnik navodi da je Šreder takođe razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa jednim od Putinovih najbližih savetnika, prenosi Rojters.

Bivši nemački kancelar je rano jutros sa suprugom napustio Moskvu i odleteo u Istanbul, navodi list, ne otkrivajući detalje.

Šreder, koji je Putinov lični prijatelj i povezan je s ruskim kompanijama, sastao se propšle nedelje i sa grupom Ukrajinaca povezanih sa članovima ukrajinskog pregovaračkog tima u Turskoj, piše nemački list.

Izvor blizak Šrederu je tvrdi za nemački nedeljnik da je Šreder trenutno jedina osoba koja je ostvarila direktan kontakt i sa Putinom i sa najvišim ukrajinskim zvaničnicima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tramp: Kriza u Ukrajini bi mogla da dovede do Trećeg svetskog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2022

Ukrajinska kriza bi mogla da dovede do Trećeg svetskog rata, izjavio je bivši predsednik SAD Donald Tramp pristalicama u Južnoj Karolini..."Ovo bi moglo da vodi do Trećeg svetskog rata, vidim šta se dešava", rekao je Tramp u govoru koji je prenosio "Njuzmaks", navodi agencija TASS...Prema njegovom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.