Besmisleno je razgovarati sa Zelenskim – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2023, 17:54

Besmisleno je razgovarati sa Zelenskim – Lavrov

Besmisleno je razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim jer on ne deluje samostalno, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Radio-televiziju Portugala.
„Svi znaju da Zelenski ni na koji način nije nezavisna ličnost. Njemu se govori šta da radi, koju politiku da vodi. Naravno, on improvizuje dok vodi ovaj kurs, u zavisnosti od situacije ovog konkretnog dana. Ali je besmisleno da razgovaram sa njim“, izjavio je. On je skrenuo pažnju na sastanak u Kopenhagenu koji je inicirao Kijev, a kojem su prisustvovale zapadne diplomate. „Sada je Zapad ispekao grupu zemalja, koje su se ovih dana sastale u Kopenhagenu. Cela Grupa sedam. Plus, pozvali su zemlje BRIKS-a, naravno, bez predstavnika Rusije, Saudijske Arabije, Turske i Ukrajine. Kina je dobila poziv, ali je odbila da učestvuje u ovom događaju, misleći da je osuđen na neuspeh i da bi bio apsolutno konfrontirajući jer je njegov deklarisani cilj bio da obezbedi odobrenje mirovne formule Zelenskog“, izjavio je Lavrov i dodao da tu formulu svi znaju. „Ova ’formula‘ zahteva kapitulaciju i kaznu Rusije, kao i reparacije od nas. A mirovni pregovori i mirovni sporazumi bi navodno mogli biti mogući tek nakon toga“, dodao je Lavrov.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.