Berluskoni nepoželjan u Ukrajini (zbog Putina)

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni nepoželjan u Ukrajini (zbog Putina)

Ukrajina je zabranila ulazak u zemlju bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju, a rešenje o tome je donela Služba bezbednosti te zemlje (SBU), navedeno je u odgovoru te službe listu Apostrof.

Ranije je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak zbog Berluskonijeve posete Krimu. Pored toga, dolazak Berluskonija na Krim osudilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine, prenela je agencija Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
To putovanje je, prema njima, obavljeno bez saglasnosti ukrajinske strane i u suprotnosti je sa utvrđenim pravilima ulaska na privremeno okupiranu teritoriju Ukrajine i izlaska iz nje.

Bivši premijer Italije je 11. i 12. septembra boravio na Krimu u privatnoj poseti, gde se sastao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.