Berlin priskače u pomoć – šalju Ukrajini

Izvor: B92, 23.Avg.2022, 23:22

Berlin priskače u pomoć – šalju Ukrajini

Nemačka će Ukrajini poslati paket vojne pomoći sa oružjem u vrednosti od oko 500 miliona evra, čiji će deo biti poslat naredne godine, saznaje agencija AFP.

Neimenovani portparol nemačkih vlasti rekao je za AFP da će u paketu biti tri sistema protivvazdušne odbrane Iris-T, "20 raketnih bacača montiranih na pik-apove", kao i "precizna municija i uređaji protiv dronova".

Kancelar Olaf Šolc i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada, koja je ranije odlučila da uloži 100 milijardi evra u modernizaciju nemačke vojske, već šest meseci su na meti kritike, zbog oklevanja u slanju vojne pomoći Kijevu.

Berlin je početkom juna najavio isporuku sistema Iris-T nemačkog proizvođača Dila (Diehl).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.