Berkut dobar i novima - kad bije proruse

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berkut dobar i novima - kad bije proruse

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov zapretio je otpuštanjem trećine policijskih snaga u Harkovu, na istoku zemlje.

Berkut "očistio" zgradu lokalne vlasti u Harkovu

 

"Veliki broj policajaca nije služio svojoj otadžbini, već je sabotirao celo proces. Mislim da će 30 odsto policajaca biti otpušteno", rekao je Avakov.

 

Avakov je pohvalio druge policijske snage, kao što je specijalna jedinica "Berkut", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čiji su pripadnici učestvovali jutros u operaciji raščišćavanja zgrade regionalne uprave koju su demonstranti zapalili.

 

Požar je ugašen, a policija je privela oko 70 demonstranata osumnjičenih za nezakonite radnje. Tokom operacije policija nije upotrebila vatreno oružje.

 

Prema preliminarnim izveštajima jedinica "Jaguar", stacionirana u regionu Vinitsa, učestvovala je ovoj u operaciji.

 

Pročitajte još:

 

* Ukrajinska policija kleči i moli za oproštaj

* Kijev štiti pobunjenike: ''Berkuti'' snajperima pucali na narod

* Ukrajina: Raspuštene "omražene policijske snage"

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ukrajinski ultimatum proruskim aktivistima na istoku

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2014, 14:39

KIJEV - Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov u srijedu je upozorio proruske aktiviste koji su zauzeli državne zgrade u istočnim gradovima zemlje da uđu u razgovore o političkom rješenju ili će se suočit sa "silom".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.