Izvor: RTS, 06.Mar.2022, 17:48

Beograd, protest protiv rata u Ukrajini

Građani su se danas okupili u Beogradu u znak protesta protiv ruskog napada na Ukrajinu.
Tokom šetnje u Knez Mihailovoj ulici, koju je obezbeđivala policija, saobraćaj nije obustavljan, a učesnici protesta protiv rata u Ukrajini razvili su nekoliko desetina metara dugu zastavu Ukrajine i nosili je do Slavije.

Uzvikivali su "Herojima slava – slava Ukrajini!, "Ratu – ne!", "Smrt fašizmu", "Putin ubica", "Diktaturu nećemo" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i "Rusija će biti slobodna".
U pozivu na protest objavljenom na društvenim mrežama navedeno je da građani Rusije, Ukrajine, Belorusije i Srbije "žestoko osuđuju ničim izazvan i stravičan rat koji je pokrenulo rusko rukovodstvo", da žale zbog ogromnih gubitaka u bratoubilačkom ratu i da se zajedno zalažu za mir u Ukrajini i "slobodu za Rusiju i Belorusiju".
Na početku skupa pojavila se i nekolicina ljudi koji su rekli da su pripadnici organizacije Srpsko-rusko prijateljstvo.
Oni su uzvikivali parole podrške Rusiji, ali nikakvog kontakta sa učesnicima skupa podrške Ukrajini nije bilo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skup podrške Ukrajini u Beogradu, protiv ruske invazije

Izvor: VOA, 06.Mar.2022

U Beogradu je u nedelju održan protest protiv ruske invazije na Ukrajinu. Građani koji su se u nedelju okupili u Knez Mihailovoj ulici razvili su nekoliko desetina metara dugu zastavu te zemlje i nosili je do Slavije. Tokom protestne šetnje, koju je obezbeđivala policija, saobraćaj nije obustavljan,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.