Beloruska vojska vežba na granici sa Ukrajinom: Iskorišteno iskustvo Rusije

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 20:53

Beloruska vojska vežba na granici sa Ukrajinom: Iskorišteno iskustvo Rusije

Oružane snage Belorusije održale su taktičko-specijalnu vežbu na poligonu u blizini granice sa Ukrajinom.

Beloruske snage su se oslanjale na iskustvo ruskih vojnika tokom specijalne vojne operacije, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

"Na poligonu Brestski održana je pokazna složena taktičko-specijalna vojna vežba sa jednom od jedinica 38. zasebne gardijske desantne jurišne brigade. Vežbe su organizovane na sedam mesta za obuku", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, vojnici su uvežbavali pravilno zauzimanje i opremanje područja gde su koncentrisane trupe oslanjajući se na iskustvo Rusije iz specijalne vojne operacije, obavili su trening vezan za predstojeće zadatke uz korišćenje laserskog oružja u uslovima približenim borbenim, a takođe je održano borbeno gađanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bjeloruska vojska vježba na granici sa Ukrajinom

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2023

MINSK - Oružane snage Bjelorusije održale su taktičko-specijalnu vježbu na poligonu u blizini granice sa Ukrajinom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.