Bela kuća o Ukrajini: Nestalo nam je novca i skoro je isteklo vreme

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 23:00

Bela kuća o Ukrajini: Nestalo nam je novca i skoro je isteklo vreme

Bajdenova administracija je u ponedeljak poslala Kongresu hitno upozorenje o potrebi da se odobri desetine milijardi dolara vojne i ekonomske pomoći Ukrajini.

Bela kuća je naglasilda da bi ratni napori Kijeva da se odbrani od ruske invazije mogli stati bez toga.

U pismu čelnicima Predstavničkog doma i Senata i koje je javno objavljeno, direktorka Kancelarije za upravljanje i budžet Šalanda Jang upozorila je da će SAD ostati bez sredstava za slanje oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pomoći Ukrajini do kraja godine, rekavši da bi to Ukrajinu "zaglavilo" na bojnom polju.

Ona je dodala da su SAD već ostale bez novca koji su koristile za podršku ukrajinskoj ekonomiji, a "ako ukrajinska ekonomija propadne, neće moći da nastave da se bore, tačka".

"Nestalo nam je novca — i skoro je isteklo vreme", napisala je ona.

Bajden je tražio paket pomoći od skoro 106 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i druge potrebe, ali se suočio sa teškim prijemom na Kapitol Hilu, gde raste skepticizam u pogledu veličine pomoći Ukrajini i gde čak i republikanci koji podržavaju finansiranje insistiraju o izmenama granične politike SAD i Meksika kako bi se zaustavio priliv migranata kao uslov za pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.