Bela kuća negirala početak isporuka oružja Kijevu

Izvor: Vostok.rs, 10.Nov.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća negirala početak isporuka oružja Kijevu

Bela kuća je kategorički negirala informacije da je donela odluku o početku isporuka oružja Ukrajini. Informacije da su Sjedinjene Američke Države navodno odlučile da počnu sa isporukama objavio je „Volstrit džurnal“.

„Taj članak nije istinit“, prokomentarisao je visoki predstavnik Bele kuće koji se nalazi u pratnji Donalda Trampa na turneji po zemljama Azijsko-pacifičkog regiona.

Kako je pisao američki list, Bela kuća je u principu odobrila isporuke oružja Ukrajini, uključujući protivtenkovske raketne komplekse „Džavelin“.

„Jedino nije doneta odluka kada bi to naoružanje moglo da bude isporučeno Kijevu“, navodi se u članku.

Prema njihovim rečima, Vašington bi mogao da iskoristi isporuke naoružanja Kijevu kao signal Moskvi da je Zapad spreman da poveća vojnu podršku Ukrajini ukoliko pokušaj rešavanja krize u Donbasu mirnim putem, između ostalog i uz pomoć misije UN, ne bude uspeo.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.