Bela kuća: Mali broj naših vojnika je u Ukrajini

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 17:13

Bela kuća: Mali broj naših vojnika je u Ukrajini

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je danas da se mali broj američkih vojnika nalazi u Ambasadi SAD u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje Foks njuza o navodno otkrivenim dokumentima Pentagona, u kojima piše da američke specijalne snage deluju u Ukrajini, Kirbi je rekao da neće da govori o pojedinostima i tačnim brojevima.

"Ali da, mali broj vojnika je prisutan u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkoj ambasadi i oni sarađuju sa kancelarijom atašea za odbranu, kako bi nam pomogli da proveravamo materijal koji ulazi i izlazi iz Ukrajine", rekao je Kirbi.

Podvukao je da su oni vezani isključivo za tu ambasadu i atašea za odbranu, kao i da se te trupe ne bore na bojnom polju.

"Nije došlo do promene u stavu predsednika da se američke trupe neće boriti u ovom ratu u Ukrajini", poručio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće.

On je odbio da govori o sadržaju navodnih dokumenata koja su objavljena na internetu, ali je naveo da će Vašington uraditi sve da zaštiti nacionalnu bezbednost SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kirbi: U američkoj ambasadi u Ukrajini postoji „malo prisustvo američke vojske“

Izvor: Danas, 12.Apr.2023

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi otkrio je danas za Foks njuz da u američkoj ambasadi u Ukrajini postoji "malo prisustvo američke vojske", ali je naglasio da "nije došlo do promene u odluci da neće biti američkih trupa u Ukrajini koje se bore u ovom ratu".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.