Basurin. Kijev planira da ostvari tri napada na DNR

Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basurin. Kijev planira da ostvari tri napada na DNR

Zamenik komandanta Operativne komande Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin saopštio je da Kijev planira da „ostvari tri napada“ na DNR.


U intervjuu za televiziju RT Basurin je govorio o situaciji na liniji razgraničenja u Donbasu. On je podsetio da je DNR ranije saznala da ukrajinska vojska planira da formira ofanzivnu grupu za napad u pravcu Marijupolja.


„’Pesnica‘ je formirana. Mi smo objavili brojnost, koliko ljudi ima u toj ’pesnici‘, ako se može tako reći. Planovi su otkrili šta protivnik namerava da postigne“, rekao je Basurin i dodao da su dva paralelna napada planirana na jugu, a jedan na severu Donbasa.


Operacija bi, kako je rekao, trebalo da traje pet dana. U DNR ne isključuju mogućnost da će Kijev odložiti operaciju s obzirom na to da su planovi Oružanih snaga Ukrajine otkriveni.


Ipak, naveo je Basurin, za to nema stoprocentnih garancija.


Početkom sedmice vlasti DNR su saopštile da Kijev priprema ofanzivnu operaciju. Prema rečima Basurina, ukupan broj vojnika je 12.000, a krajnji cilj operacije jeste izlazak ukrajinske vojske na granicu s Rusijom.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.