Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balbek: Umesto „golubova mira“ Ukrajina u Donbas šalje „jastrebove rata“

Umesto „golubova mira“ Ukrajina u Donbas šalje „jastrebove rata“, izjavio je komentarišući reči ukrajinskog predsednika Petra Porošenka o slanju tenkova T-80 u zonu konflikta, Ruslan Balbek, poslanik ruske Dume sa Krima.

„Takva odluka govori o tome da  je na pomen reči „oružje i žrtve“ ukrajinskom predsedniku toplo oko srca“, ocenio je poslanik ruske Državne dume sa Krima i zamenik predsednika Komiteta za nacionalna pitanja Ruslan Balbek.

On je naglasio da tenkovi mogu da budu strašno oružje u rukama stručnjaka. Ukrajinska vlast se verovatno nada da će ugušiti otpor ustanika masovnim napadom oklopne tehnike, rekao je on.

Poslanik je izrazio žaljenje što „ponos sovjetske industrije tenkova ne služi za zaštitu otadžbine nego za pucanje na mirne građane i ideološke protivnike“.

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko juče je izjavio da će u zonu vojne operacije u Donbasu poslati partiju modernizovanih tenkova T-80, prenosi Vzglяd.


Ruska reč

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.