Bajden poručio Rusima: Vi niste naši neprijatelji

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 23:35

Bajden poručio Rusima: "Vi niste naši neprijatelji"

Vašington -- Američki predsednik Džo Bajden rekao je večeras da su SAD spremne bez obzira na to što se dogodi u Ukrajini.

"Spremni smo na dodatni angažman s Rusijom i našim saveznicima i partnerima kako bismo poboljšali stabilnost i sigurnost u celoj Evropi. Spremni smo da odgovorimo odlučno na ruski napad na Ukrajinu, koji još postoji kao mogućnost. Svih ovih nedelja i meseci, to je bio naš pristup svemu i ostaje naš pristup", naglasio je Bajden.

Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kako veruju u diplomatiju kako bi se izbegla patnja. Dodaje da SAD još nisu potvrdile da Rusi povlače deo snaga.

"Još nismo potvrdili da se ruske vojne jedinice vraćaju u svoje matične baze. Naše analize ukazuju na to da su i dalje na vrlo opasnom položaju, a činjenica je da i sada Rusija ima više od 150.000 vojnika koji kruže oko Ukrajine i Belorusije, duž ukrajinske granice. Invazija je još moguća", rekao je predsednik SAD-a.

U govoru je aglasio da će Rusija naići na ogromnu međunarodnu osudu ako se odluče za napad.

"Ako Rusija napadne, Ukrajina će platiti ogromnu cenu. A svet neće zaboraviti da je Rusija izabrala bespotrebnu smrt i uništenje."

"SAD nije pretnja Rusiji. Ukrajina nije pretnja Rusiji. SAD ni NATO nemaju projektile u Ukrajini. Mi nemamo, nemamo planove da ih tamo postavimo. Građani Rusije nisu naša meta. Ne želimo da destabilizujemo Rusiju. Građanima Rusije: 'Niste naši neprijatelji. Ne verujem da želite krvavi, destruktivni rat s Ukrajinom'", rekao je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.