Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2023, 19:51

Bajden obećava novi paket vojne pomoći Ukrajini od 375 miliona dolara

 Američki predsednik Džo Bajden rekao je da će SAD izdvojiti 375 miliona dolara kao deo novog paketa vojne pomoći Ukrajini, izvestila je u nedelju Bela kuća.
U dokumentu objavljenom na sajtu Bele kuće navodi se da je danas najavljeno dodatnih 375 miliona dolara municije i opreme za Kijev, koje će, između ostalog, ići za obuku ukrajinskih vojnika. Rojters je ranije javio da je Bajden najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji će uključivati „municiju, artiljeriju i oklopna vozila”. SAD su isporučile 35,7 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini od 24. februara 2022. i 36,9 milijardi dolara tokom mandata Džoa Bajdena, ranije je izvestila služba za štampu Pentagona.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.