Bajden i Zelenski razgovarali o razvoju situacije u Rusiji, kontraofanzivi Ukrajine, pomoći SAD

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2023, 02:19

Bajden i Zelenski razgovarali o razvoju situacije u Rusiji, kontraofanzivi Ukrajine, pomoći SAD

 
Predsednik Sjedinjenih Država, Džo Bajden, i predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski razgovarali su u nedelju telefonom o situaciji u Rusiji, kontraofanzivi Ukrajine i podršci SAD Kijevu, navodi se u saopštenju Bele kuće.
„Predsednik Bajden razgovarao je danas sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim kako bi diskutovali o podršci Ukrajini dok se brani od ruske agresije. Razgovarali su o tekućoj kontraofanzivi Ukrajine, a predsednik Bajden je ponovo potvrdio nepokolebljivu podršku SAD, uključujući kontinuiranu bezbednosnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć. Lideri su takođe razgovarali o nedavnim događajima u Rusiji“, navodi se u saopštenju. U međuvremenu, Zelenski je na svom Telegram kanalu napisao da su razgovarali o daljem proširenju odbrambene saradnje sa fokusom na oružje dugog dometa. Osim toga, usaglasili su stavove uoči samita NATO-a u Vilnjusu i razgovarali o primeni ukrajinske formule mira i pripremama za takozvani Globalni samit mira.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.