Bajden i Porošenko izrazili zabrinutost zbog zaoštravanja sukoba

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden i Porošenko izrazili zabrinutost zbog zaoštravanja sukoba

"Američki potpredsednik Džozef Bajden i predsednik Ukrajine Petro Porošenko pozvali su u telefonskom razgovoru na brzo rešavanje sukoba sa proruskim snagama u trenutku kada su pojačane tenzije sa Moskvom", saopštila je Bela kuća.

Bajden i Porošenko „izrazili su zabrinutost zbog nedavnog zaoštravanja sukoba na istoku Ukrajine, gde je kršenje primirja od strane kombinovanih ruskih i proruskih snaga na najvišem nivou od 2015. godine, uz često korišćenje teškog naoružanja“, navodi se u saopštenju.

Dva sagovornika su ponovila „potrebu za političkim i diplomatskim rešavanjem sukoba kroz punu primenu sporazuma iz Minska, u čemu treba da učestvuju sve strane“, dodaje Bela kuća.

Potpredsednik SAD rekao je predsedniku Ukrajine da su američki zvaničnici poslali poruku Rusiji da svet prati šta se dešava i istakao potrebu za deeskalacijom situacije.

Bajden je, takođe, pozvao Ukrajinu na uzdržanost.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Porošenko izrazio podršku Erdoganu

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2016, 09:23

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je u telefonskom razgovoru izrazio podršku predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povodom pokušaja državnog prevrata, saopštila je pres-služba ukrajinskog predsednika.. . Erdogan je, kako je navela pres-služba, uverio ukrajinskog kolegu da Turska ne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.