Bajatović: Gasa će biti čak i ako dođe do prekida isporuke iz Rusije preko teritorije Ukrajine

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2018, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Gasa će biti čak i ako dođe do prekida isporuke iz Rusije preko teritorije Ukrajine

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da će gasa tokom zime biti čak i ako dođe do prekida isporuke iz Rusije preko teritorije Ukrajine, o čemu se priča, a što se za sada ne očekuje.

Bajatović je za "Politiku" od utorka rekao da gasa ima dovoljno i za domaćinstva i za privredu, da se trenutno u podzemnom skladištu "Banatski Dvor" nalazi oko 450 miliona kubika gasa i da su uz to ugovorene dovoljne količine sa ruskim "Gaspromom".

On je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da Srbija po svim parametrima od "Gasproma" kupuje najjeftiniji gas, s tim što se cena posle preuzimanja na ukrajinsko-mađarskoj granici povećava zbog visokih troškova tranzita.

"'Gasprom' nam ne naplaćuje kazne za naručeni, a nepreuzeti gas, što je velika stavka za 'Srbijagas', ali je cena prolaza kroz Mađarsku i dalje višestruko veća nego za druge zemlje koje koriste ovaj pravac", rekao je Bajatović.

Danas i sutra u Sankt Peterburgu razmatraće se dve opcije proširenja skladišta gasa "Bantski Dvor" - na 750 miliona ili milijardu kubika, najavio je Bajatović i ocenio da bi to Srbiji obezbedilo visoku energetski stabilnost.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Bajatović: Ima dovoljno gasa i za domaćinstvo i za privredu

Izvor: Danas, 23.Okt.2018

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da će gasa tokom zime biti čak i ako dođe do prekida isporuke iz Rusije preko teritorije Ukrajine, o čemu se priča, a što se za sada ne očekuje. Članak Bajatović: Ima dovoljno gasa i za domaćinstvo i za privredu se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.