Bahmut. Neprijatelj je uhvaćen u zamku

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 09:28

"Bahmut. Neprijatelj je uhvaćen u zamku"

Ukrajina saopštila da su ukrajinske snage uhvatile "u zamku" ruske trupe u okolini Bahmuta, gde ukrajinske trupe osvajaju položaje u sklopu kontraofanzive.

Prema ruskim izveštajima, moskovske snage su odbile i zaustavile ukrajinsko napredovanje na istoku i jugu zemlje.

"Bahmut. Neprijatelj je uhvaćen u zamku", napisao je na Telegramu komandant kopnene vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine general Oleksandr Sirski.

Sirski je naveo da je Bahmut potpuno pod ukrajinskom vatrom i da se ruske snage potiskuju sa svojih položaja, preneo je Rojters.

Ukrajinski brigadni general Oleksandr Tarnavski napisao je da su ruske snage na južnom frontu izgubile oko stotinu vojnika tokom 24 sata.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je prethodno da kontraofanziva napreduje sporije nego što se očekivalo.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage odbile ukrajinske napade u tri dela Donjecke oblasti, uključujuci Kliščivku, žarište sukoba poslednjih dana u blizini Bahmuta.

Ministarstvo je takođe navelo da su ruske snage osujetile ukrajinske napade na jugu, uključujuci u blizini sela Rivnopil, za koje su ukrajinske snage rekle da su ga zauzele pre dve sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.