BUGARSKA ŠALJE KIJEVU VOJNU POMOĆ?! Čeka se zvanična odluka Sofije, Ukrajinu očekuje prijatno iznenađenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 21:47

BUGARSKA ŠALJE KIJEVU VOJNU POMOĆ?! Čeka se zvanična odluka Sofije, Ukrajinu očekuje prijatno iznenađenje

Inicijativu je podržao premijer Nikolaj Denkov, ministri policije i odbrane.

Parlamentarac iz Bugarske Ivajlo Mirčev rekao je danas da će Bugarska poslati 100 oklopnih vozila u Ukrajinu, prenose "Novinite".

- Postoji inicijativa da se pošalju oklopna vozila Ukrajini iz skladišta ministarstva unutrašnjih poslova, a da to ne naškodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezervama vojske. Predlažemo to kao nacrt u parlamentu. Procenjujemo da će biti oko 100 vozila - rekao je Mirčev.

Prema njegovim rečima, inicijativu je podržao premijer Nikolaj Denkov, ministri policije i odbrane, i parlamentarne grupe GERB i DPS, uključujući i lidera GERB Bojka Borisova.

Kao rezultat, Bugarska će očekivati kompenzaciju od SAD. Oklopna vozila su stara 40 godina i nisu napuštala skladišta 40 godina, dodao je Mirčev.

Ukrajinci su dokazali da mogu sve sa onim što dobiju - istakao je Mirčev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.