Izvor: Blic, 16.Maj.2023, 11:30

"BUDE SE PRORUSKI IGRAČI" U Evropi se nešto kuva, odjednom se menja raspoloženje: Radili su Ukrajini o glavi, a sada čekaju novi povoljan trenutak

Tokom proteklih 50 godina, zapadnoevropske energetske kompanije razvile su duboke poslovne i lične veze prvo sa sovjetskom, a zatim i ruskom gasnom industrijom. Najveći eksponent ovih odnosa i interesa je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, koji je kao nemački kancelar otvorio put projektu gasovoda Severni tok 1, postavši predsednik njegovog odbora nakon što je napustio funkciju kancelara. Uporedo sa ovim poslom, Šreder je bio uporni zagovornik sve čvršćeg nemačko-ruskog energetskog odnosa i povezanosti.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.