BUBNJEVI RATA POČELI DA DOBUJU U KIJEVU: Stigao je snažan signal sa Zapada, Ukrajinci su spremni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 19:56

BUBNJEVI RATA POČELI DA DOBUJU U KIJEVU: Stigao je snažan signal sa Zapada, Ukrajinci su spremni!

Ratna atmosfera na ulicama Kijeva i ostalih gradova širom Ukrajine

Šefovi diplomatija evropskih država izrazili su solidarnost sa Kijevom zbog situacije u Donbasu, tvrdi zvanični predstavnik ukrajinskog spoljnopolitičkog resora Oleg Nikoljenko.

Portparol ukrajinskog MIP-a napisao je na fejsbuku da je ministar Dmitrij Kuleba obavio 16 telefonskih razgovora sa kolegama iz SAD, Kanade, Francuske, Velike Britanije i drugih evropskih država, kao i sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU i generalnim sekretarom OEBS-a.

- Ukrajina je dobila snažan signal solidarnosti od međunarodnih partnera. Sve više države odlučno saopštava da podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Ukrajine usled eskalacije situacije sa Rusijom u sferi bezbednosti - napisao je Nikoljenko.

On je dodao da su Kijevu podršku dali i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.