Izvor: Blic, 27.Jun.2022, 10:50

"BLIC BIZNIS" SAZNAJE Bankama nedostaju kadrovi koje plaćaju i po 2.000 €

Godinama unazad raditi u banci u Srbiji bilo je prestiž. Sa privatizacijom i dolaskom velikih svetskih igrača na naše tržište, posao u banci često se nazivao poslom iz snova: zarade su bile dobre, sistem uređen, pravila jasna... Sa dolaskom pandemije, a potom i rusko - ukrajinske krize, promenila su se i pravila poslovanja u bankama, i upravo su nove okolnosti nametnule i potrebu banaka za više stručnih kadrova kojih danas jednostano nema na tržištu. Bankari ih zovu podrškom, komplajans funkcijom i danas su, pored prilično dobrih zarada, definitivno deficitarno zanimanje na domaćem finansijskom tržištu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BANKAMA FALE LJUDI, A PLAĆAJU IH I PO 2.000 EVRA! Prijavite se na "Blic Biznis" newsletter i saznajte ekskluzivne informacije iz sveta biznisa

Izvor: Blic, 27.Jun.2022

Da li znate da banke u Srbiji danas imaju ozbiljan problem da nađu kadrove koje plaćaju i po 2.000 evra mesečno. Oni se bave usklađivanjem poslovanja sa propisima i drugom regulativom - najčešće su pravnici, ali ne moraju to nužno i da budu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.