BIZARNE TVRDNJE KIJEVA: Putin lažirao sastanak sa Kadirovim (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2023, 21:09

BIZARNE TVRDNJE KIJEVA: Putin lažirao sastanak sa Kadirovim (VIDEO)

Geraščenko tvrdi da metapodaci videa otkrivaju da je montiran na MacBook-u.

Visoki ukrajinski zvaničnik sugerisao je da je Kremlj lažirao sastanak predsednika Vladimira Putina i čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Ruske državne novinske agencije i proputinov izveštač objavili su video zapise sa sastanka, a Kremlj je objavio fotografije i transkript razgovora dvojice lidera na svom zvaničnom sajtu, tvrdeći da je održan u četvrtak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, izrazio je sumnju u vezi sa susretom Putina i Kadirova, napisavši u postu na X-u, nekadašnjem Tviteru: "Nejasno je kada se ovaj sastanak održao."

Pro-Kremlin media publish a video of Putin ("Putin"?) meeting with Kadyrov ("Kadyrov"?).

It is unclear when this meeting took place. pic.twitter.com/JXvVoRyWI3

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) September 28, 2023

U naknadnom postu, Geraščenko je sažeo pet naznaka koji sugerišu da se sastanak zaista održao u neko drugo vreme, a koje je prvi izneo Telegram kanal VČK-OGPU.

- Prvi snimak sastanka objavio je propagandista Kremlja Pavel Zarubin. Pokazuje vreme na Putinovom satu: 12:48. Puna verzija snimka traje manje od četiri minuta, a onda Kadirov razgovor sa Putinom naglo prestaje (zbog toga što Kadirov ne izgleda dobro?) Novinari koji su pratili sastanak zatim su zamoljeni da napuste prostoriju. Zarubin je objavio prvi video sa sastanka u 13.11 časova po lokalnom vremenu, ali je Kadirova prikazao samo s leđa. Puna verzija je objavljena u 13:22 i prikazuje Kadirova kako se ceri - naveo je Geraščenko citirajući post VČK-OGPU.

Russian Telegram channel VCHK-OGPU: the meeting of Putin and Kadyrov lasted about five minutes. Pro-Kremlin journalists were asked to leave the room.

The first video of the meeting was published by a Kremlin propagandist Zarubin. It shows the time on Putin's watch: 12:48. The… pic.twitter.com/ZKa2gCdSfT

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) September 28, 2023

- Pre otprilike mesec dana, proizvodi kompanije "Apple" počeli su da se zabranjuju u vladinim kancelarijama, počevši od Kremlja. To bi moglo da znači da je sastanak Kadirova sa Putinom održan pre više od mesec dana ili da su propagandisti kao i uvek prekršili svoja pravila. U međuvremenu, navodi se da je avion Kadirova još uvek u Moskvi, a i dalje je pojačano obezbeđenje u gradskoj Centralnoj kliničkoj bolnici, ali su čuvari prebačeni u drugu zgradu - tvrdi Geraščenko.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.