BITKA ZA DONJECK: Naselje Spartak i dalje u rukama DNR (MAPA/VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 15.Apr.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BITKA ZA DONJECK: Naselje Spartak i dalje u rukama DNR (MAPA/VIDEO)

DONJECKI – Vaskršnja ofanziva na Donjeck koju je pokrenula ukrajinska vojska nije uspela, a naselje Spartak i dalje se nalazi pod kontrolom novoruskog bataljona Vostok. Pripadnici ovog bataljona demantovali su tvrdnje Ukrajine da su njeni vojnici zauzeli Spartak.
Informativna agencija DNR emitovala je snimak iz porušenog Spartaka na kome se dvojica vojnika DNR rugaju ukrajinskim tvrdnjama da je Spartak u njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << rukama. Naselje Spartak nalazi se na severoistoku Donjecka i iz tog pravca su poslednjih dana vršeni najžešći napadi na Donjeck.

Najnoviji napadi na Donjeck započeli su 11. aprila, u noći 11. na 12. april Ukrajinci su pokušali tenkovima i pešadijom da se probiju u grad. Najjači napad je na Spartak, dok se drugi pravac napada vrši iz naselja Peski, koje je pod ukrajinskom kontrolom, ka donjeckom aerodromu. Na nekoliko mesta Ukrajinci su uspeli da probiju odbranu DNR-a ali su brzo odbačeni na početne položaje.

The post BITKA ZA DONJECK: Naselje Spartak i dalje u rukama DNR (MAPA/VIDEO) appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.