BIKOVIĆ JABUKA RAZDORA IZMEĐU UKRAJINE I SRBIJE: Ministarstvo spoljnih poslova izdalo HITNO saopštenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2024, 18:46

BIKOVIĆ JABUKA RAZDORA IZMEĐU UKRAJINE I SRBIJE: Ministarstvo spoljnih poslova izdalo HITNO saopštenje

Pale teške optužbe na račun Miloša Bikovića

Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži „X“ na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate HBO serije „Beli lotus“, oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je saošteno, Ministarstvo spoljnih poslova ukazuje na potpunu neosnovanost tvrdnji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu - saopštilo je MSP Srbije.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine na mreži „X“ od 24. januara 2024. godine, a na vest da će Miloš Biković da glumi u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotus“, je objavilo da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“.

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa - objavilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

Objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije.

Miloš Biković, Serbian actor who has been supporting Russia since the start of the full-scale invasion, is now set to star in HBO's The White Lotus Season 3@HBO, is it all right for you to work with a person who supports genocide & violates international law?

📹 @United24media pic.twitter.com/ceWkXVttfp

— MFA of Ukraine 🇺🇦 (@MFA_Ukraine) January 24, 2024

- Pitanje koje je ovim putem upućeno kompaniji HBO koja je označena u objavi kijevskog Ministarstva glasi: „Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“ - objavillo je ukrajinsko MSP.

Kompanija je još ranije najavila da će u glumačkoj postavi treće sezone biti Miloš Biković, srpski glumac koji je proslavljen i u Rusiji.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.