Avdejevka je grad duhova VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 13:52

Avdejevka je grad duhova VIDEO

Nakon što su se ukrajinske snage povukle iz Avdejevke i nakon što je ruska vojska i zvanično potvrdila preuzimanje grada, pojavili su se prvi snimci ovog mesta.

Prema onom što se može videti na kadrovima koji su snimljeni dronom, Avdejevka je praktično postala grad duhova, jer su uglavnom ostale ruševine.

Kada je reč o civilnom stanovništvu, navodi se kako je u gradu ostalo još oko 900 stanovnika.

"Neka su prokleti oni koji su ovo uradili. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Avdejevka je uništena. Moj grad u kojem sam rođen i odrastao, sve je nestalo. Bože, zašto nas ovako kažnjavaš", rekla je jedna od žena koja je ostala u gradu.

Zauzimanje ovog grada za rusku vojsku predstavlja simboličnu pobedu nakon neuspeha ukrajinske kontraofanzive prošlog leta.

O zauzimanje Avdejevke svoj komentar je dao i ruski predsednik Vladimir Putin.

"Oko 6-7 ujutro neprijatelj je započeo haotičan beg. Njihove trupe su već bile u pokretu. Očigledno da pokriju svoj beg. Ovo je bio upravo beg, u bukvalnom smislu te reči", rekao je Putin.

Sve vesti o ratu u Ukrajini čitajte u našem blogu UŽIVO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.