Autobus sleteo u kanjon Morače, 18 žrtava (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Izvor: Blic, 24.Jun.2013, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus sleteo u kanjon Morače, 18 žrtava (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Broj stradalih putnika rumunskog autobusa koji je sleteo u kanjon Morače na putu između Kolašina i Podgorice povećan je do jutros na 18, saopštio je osnovni državni tužilac u Kolašinu Vojo Grujić. Radi se o rumunskom, a ne ukrajinskom autobusu, kako je prvobitno bilo javljeno, saopštio je Kabinet ministra unutrašnjih poslova Crne Gore. Devetoro putnika ima povrede opasne po život. Izvlačenje preživelih s mesta tragedije
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da ovaj tekst sadrži fotografije i video snimke koji bi mogli biti uznemirujući za osteljive osobe

Direktor Urgentnog centra u Podgorici Vladimir Dobričanin rekao je za TV Crne Gore da je primljena 31 odrasla osoba i jedno dete. Dete je sa lakšim telesnim povredama smešteno na Institutu za bolesti dece, dok ostali putnici imaju teže

povrede.

Iz Kliničkog centra Crne Gore u nedelju uveče saopšteno je da je operisano 28 putnika , od kojih je osam smešteno na odeljenju intenzivne nege.

Lekar Vladimir Dobričanin je kazao da su povređeni putnici, u većini, teški pacijenti.

Na lice mesta došlo je deset vozila hitne pomoći koja su upućena iz Podgorice.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, u autobusu je bilo 46 putnika, a uglavnom su u pitanju stariji ljudi.

On je kazao da je o nesreći obaveštena rumunska ambasada i izjavio saučešće porodicama preminulih.

Autobus se kretao iz Kolašina ka Podgorici, da bi iz, za sada neutvrđenih razloga stotinak metara pre manastira Morača, u blizini kafane "Počinak", prešao na suprotnu traku i sleteo sa mosta u kanjon.

Osim ekipa hitne pomoći, povređene putnike do Kliničkog centra u Podgorici prevozili su i putnički automobili koji su se zatekli na mestu nesreće.

Policija je napravila koridor od mesta udesa do Podgorice kako bi se povređeni putnici što pre prebacili do Kliničkog centra.

Građani Podgorice u velikom broju dolaze u Zavod za transfuziju i dobrovoljno daju krv.

Iz crnogorske policije tokom popodneva saopštavani su oprečni podaci o tome da li je autobus rumunskih ili ukrajinskih registarskih tablica, da bi ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević otklonio tu dilemu, navodeći da je reč o autobusu iz Rumunije.

Đukanović obišao povređene

Crnogorski premijer Milo Đukanović obišao je sinoć putnike iz Rumunije, koji su nakon udesa u kanjonu Morača, smešteni u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Zajedno sa Đukanovićem, povredjene putnike obišli su i ministri unutrašnjih poslova i zdravlja Raško Konjević i Miodrag Radunović. Ambasador Rumunije u Podgorici Mihail Florič kazao je da su svi stradali i povredjeni putnici rumunski državljani.

VIDEO > Nesreća rumunskog autobusa u Crnoj Gori (PAŽNJA: Upozoravamo čitaoce da bi video snimak mogao da uznemiri osetljive osobe):

VIDEO > Povređeni i davaoci krvi (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI):

Dačić ponudio pomoć Crnoj Gori

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponudio je svu potrebnu pomoć Crnoj Gori zbog današnje teške saobraćajne nesreće.

Dačić je izjavio Tanjugu da je ponudio pomoć u medicinskom i stručno tehničkom ljudstvu i svemu što je potrebno da bi se sanirale tragične posledice nesreće.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Autobus sleteo u kanjon Morače, 19 žrtava (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Izvor: Blic, 24.Jun.2013

Broj stradalih putnika rumunskog autobusa koji je sleteo u kanjon Morače na putu između Kolašina i Podgorice povećan je do jutros na 19. Radi se o rumunskom, a ne ukrajinskom autobusu, kako je prvobitno bilo javljeno, saopštio je Kabinet ministra unutrašnjih poslova Crne Gore. Jedna osoba je preminula...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.