Atmosfera sve gora po Rusiju

Izvor: B92, 16.Nov.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Atmosfera sve gora po Rusiju"

Atmosfera u odnosima sveta sa Rusijom i kriza u Ukrajini se pogoršavaju dramatičnim tempom i da je na delu novi talas invazije na Ukrajinu.

To upozorava novi predsednik Evropskog saveta, bivši poljski premijer Donald Tusk.

"Bez obzira kakve scenarije u Evropskoj uniji da razmatramo, na ovaj ili onaj način pitanje Ukrajine biće jedno od ključnih. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tim pre što smo zaista, i to moramo da kažemo otvoreno, suočeni sa sledećim talasom invazije. Imamo posla sa regularnim ratom", kazao je poljskim medijima Tusk koji 1. decembra stupa na funkciju predsednika Evropskog saveta.

Tusk je istakao da je dobro što je ruski predsednik Vladimir Putin na samitu G20 u Australiji osetio i video šta svet misli o njegovim potezima i aktivnosti Rusije u Ukrajini.

"Atmosfera oko sukoba u Ukrajini je sve gora i gora po Rusiju. Ne kažem da je bolja za Ukrajinu, jer Ukrajina nema čemu da se raduje ali sigurno atmosfera u svetu u odnosima sa Rusijom pogoršava se i to dramatičnim tempom", rekjao je Tusk.

Novoimenovani predsednik Evropskog saveta izjavio je da sada već vidi promenu raspoloženja kod onih političara u Evropi koji su bili oprezni i odlučivali o merama protiv Rusije apelujući najviše na pregovore.

"Smanjuju se iluzije kod nekih koji su ih imali o tome kakve su namere Rusije", kazao je bivši poljski premijer.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.