Izvor: Vostok.rs, 29.Jan.2023, 11:39

„Argentina i Latinska Amerika neće i ne razmišljaju o slanju oružja ni u Ukrajinu, ni u drugu zonu sukoba“

Argentina i zemlje Latinske Amerike ne razmišljaju o slanju oružja Ukrajini, rekao je predsednik ove zemlje Alberto Fernandez na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, koji boravi u zvaničnoj poseti Argentini. „Argentina i Latinska Amerika neće i ne razmišljaju o slanju oružja ni u Ukrajinu, ni u drugu zonu sukoba“, rekao je argentinski predsednik. Brazilski list "Folha" objavio je ove nedelje, pozivajući se na izvore iz vojske i vlade, da je brazilski predsednik Luis Injacio da Silva takođe odbio zahtev nemačke vlade za municijom za tenkove "Leopard" kako bi održao neutralnost. Prema pisanju medija, ranije je načelnik Južne komande SAD general Lora Ričardson rekla da SAD rade sa devet latinoameričkih zemalja na prebacivanju svog ruskog naoružanja Ukrajini u zamenu za isporuke američkog oružja. Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je, komentarišući ovu informaciju, podsetio na zakonska ograničenja za takve isporuke oružja trećim zemljama i obećao da će Moskva pomno pratiti ovu situaciju. Nakon dugih razgovora o snabdevanju Kijeva zapadnim tenkovima, nemačka vlada je u sredu pristala da pošalje u Ukrajinu tenkove "Leopard 2". Planirano je formiranje dva tenkovska bataljona, a u prvoj fazi Berlin će prebaciti četu od 14 tenkova iz arsenala Bundesvera. Kako je naveo nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, tenkovi bi u Ukrajinu mogli da stignu "možda krajem marta".   Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Vostok
 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Predsednik Argentine: Zemlje Južne Amerike neće slati oružje Ukrajini

Izvor: Blic, 29.Jan.2023

Argentina i druge zemlje Latinske Amerike ne planiraju da šalju oružje Ukrajini, izjavio je argentinski predsednik Alberto Fernandez.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.