Amerikanci usvojili zakon za podršku Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci usvojili zakon za podršku Ukrajini

Oba doma američkog Kongresa jednoglasno su usvojila zakon koji će obezbediti garancije za zajam od milijardu dolara Ukrajini i ozakoniti sankcije onima koji su učestvovali u ruskom pripajanju ukrajinskog poluostrva Krima.

Od Baraka Obame očekuje se da brzo potpiše zakon

 

Senat je jednoglasno odobrio meru za obezbeđivanje garancija za zajam Ukrajini i davanje američkom predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Baraku Obami veći autoritet da uvede dodatne sankcije Rusiji i užem krugu njenog predsednika Vladimira Putina zbog "drskog" upada na Krim ranije ovog meseca, navodi agencija AP.

 

SAD: Pare za borbu naših demokratskih protiv ruskih nedemokratskih medija

Predstavnički dom je usvojio različitu verziju tog zakona, kojim se takođe obezbeđuje pomoć Ukrajini i kažnjava Rusija. U donjem domu američkog Kongresa nije po tom pitanju postignut konsenzus, ali je apsolutna većina od 399 poslanika bila "za", dok je protiv bilo 19 njih.

Poslanici se nadaju da će poslati jedinstven zakon, onaj koji je usvojen u Senatu, u Belu kuću da ga Obama potpiše do kraja nedelje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.